Baleset/trauma ért vagy én okoztam balesetet


Egy súlyos baleset következményekkel jár mind az elszenvedő, mind az okozó számára. A fizikai sérüléseken túl az elszenvedett traumával minden résztvevő fél szembesül és ennek feldolgozásában sokszor segítségre van szükség. Ilyenkor óriási próbatétel lehet a megszokott életritmusba való visszatérés, az összeomlott világ újraépítése. A veszteség (akár lelki, akár fizikai természetű), mindenkit próbára tesz. A TraumaAmbulancia célja, hogy megmutassa, van megoldás akár a korábbinál teljesebb életet is élni egy végzetesnek tűnő trauma után. Fontos, hogy álljanak mellettünk olyan emberek, akikre támaszkodhatunk és akik segítenek felismerni a komolyabb problémákat. Ilyen például a PTSD, magyarul poszttraumás stressz zavar, ami jellemzően a traumatikus élmény után jelentkezik (akár hónapokkal később is) és szakember segítsége nélkül súlyos következményei lehetnek. A PTSD tünetei igen változatosak és szakmai segítség nélkül csak nagyon nehezen kezelhetők. A poszttraumás stressz zavarról itt olvashatsz többet!

Nem vagy egyedül!

TraumaAmbulancia Egyesület minden hónap utolsó keddjén beszélgetést vagy más közösségi programot szervez. Az összejövetelek baráti hangulatban, szakemberek közreműködésével zajlanak. További célunk rendszeres terápiás jellegű, önsegítő körök működtetése és további szakemberek bevonásával minél szélesebb körű segítség nyújtása, változatos eszköztárral. Ebben a küldetésben az egyesületet olyan emberek segítik, akik maguk is átéltek életveszélyes, akár maradandó sérülést okozó baleseteket, élethelyzeteket, mégis teljes életet élnek. Sőt, sokuk kiemelkedik a társadalmi átlagból kivételes életútjával. Tarts velünk, keress bennünket! A rendezvényeinkről bővebb információ itt.

A Traumaambulancia a lelki egészséghez vezető útról szerzett tapasztalatokkal és felkészült szakembereivel bárkinek képes mentális biztonságot nyújtani. Támaszt és konkrét lehetőségeket kínál nemcsak a testi és lelki sérülést szenvedetteknek, hanem hozzátartozóiknak, barátaiknak, vagy balesetben bármilyen módon érintetteknek is. A mindenki által fontosnak tartott elsősegélynyújtás mintájára a szintén fontos, de időben későbbre tolódó másodsegélynyújtás elterjesztése is vállalkozik.

Támogassa a
TraumaAmbulancia Egyesület
munkáját!

MagNet Bank
16200106-11632713

traumaambulancia logó kör