Baleset után


Egy súlyosabb baleset után általában egészségügyi ellátásra szorulunk, de előfordulnak esetek, amikor fizikai sérülés nélkül ér bennünket traumatikus élmény. Mondhatjuk, hogy “megúsztuk sérülés nélkül”, miközben ott vannak azok a pszichés sérülések, amelyek kiválthatnak szélsőséges viselkedést, álmatlanságot, ingerlékenységet, negatívan befolyásolva életünket. Ezek is súlyos következmények. De az is előfordul, hogy a fizikai felépülés gyors, már “túl vagyunk rajta”, a lelki tüneteket viszont csak később tapasztaljuk, és nem értjük, mi történik velünk.

Baleset után

Körülbelül harmincezer munkahelyi, ugyanennyi háztartási és tizenhatezer közúti baleset történik egy évben. Átlagban két ember hal meg az utakon naponta, de rengetegen sérülnek meg súlyosan. Az érintettek köre pedig körülbelül 250 ezer fő egy évben, ebbe beletartoznak az elszenvedők, az okozók, a szemtanúk, a család, barátok, ismerősök, kollégák. Egy baleset átélése, szerettünk, közeli hozzátartozónk, barátunkk hirtelen elvesztése, súlyos vagy akár könnyebb testi sérülése olyan nagy megrázkódtatást jelent, ami nem múlik el nyomtalanul.

Baleset után

Akár mi vagyunk érintettek, akár más, óriási próbatétel az “újjászületés”, az összeomlott világunk újraépítése. A veszteség – akár lelki, akár fizikai természetű – mindenkit próbára tesz. A TraumaAmbulanciánál arra vállalkozunk, hogy megmutassuk, van megoldás akár a korábbinál teljesebb életet is élni egy végzetesnek tűnő trauma után.

Célunk, hogy megmutassuk, lehet a korábbinál teljesebb életet is élni egy végzetesnek tűnő trauma után.

Fontos, hogy a balesetben érintettet mellett álljanak olyan emberek, akikre támaszkodhat és akik szükség esetén felismerik a komolyabb problémákat. Ilyen például a PTSD, magyarul poszttraumás stressz szindróma, amely jellemzően a traumatikus élmény után jelentkezik (akár egy évvel később is), és szakember segítsége nélkül akár súlyos következményei lehetnek. Tudj meg többet a poszttraumás stresszről itt!

Baleset után

A TraumaAmbulancia rendezvényein meghívott vendégeink segítségével megtörtént eseteken, megújulásra esélyt adó módszereken keresztül segítünk feldolgozni a történteket és támogatni az újrakezdést. Tapasztalataink azt mutatják, hogy aki nálunk járt és bekapcsolódott ebbe a küldetésbe – akár csak szemlélőként – gazdagabb lett, tett egy lépést a személyiségfejlődés lépcsőjén. Rendezvényeinkről bővebb információt itt olvashatsz!

Támogassa a
TraumaAmbulancia Egyesület
munkáját!

MagNet Bank
16200106-11632713

traumaambulancia logó kör