Community Resiliency Model

 

Közösség és egyensúly

A Community Resiliency Model (CRM)® egy eszközalapú program, amelynek célja, hogy egy stresszes helyzet vagy valamilyen traumatikus élmény után segítsen visszaállítani az emberi idegrendszer természetes egyensúlyát. A CRM emellett segít egy reziliens, trauma-informált közösséget alkotni, amelyben az egyének tisztában vannak a trauma, illetve a krónikus stressz hatásaival, valamint azzal, miként válhatnak rugalmas, ellenálló emberré.

CRM workshopok

A CRM workshopok alkalmával megismerkedünk a CRM által alkalmazott sokszínű eszköztárral, amelyben minden korosztály megtalálja a számára leginkább testhezállót. Az eszközök segítenek abban, hogy az egyén szorosabb kapcsolatot tudjon kialakítani a saját teste, illetve idegrendszere jelzéseivel, képes legyen felismerni a számára kellemes, illetve kellemetlen testi érzeteket és egyre könnyebben térjen vissza egy egészséges testi-lelki egyensúlyi állapotba.

Trauma Resource Institue

A Trauma Resource Institute (TRI) egy kaliforniai nonprofit szervezet, melynek célja, hogy világszerte erősítse az egyéni és közösségi rezilienciát és hozzájáruljon egy trauma-informált társadalom létrejöttéhez.

Vízió

  • Sokszínű, reziliens és trauma-informált egyének és közösségek
  • Kétségbeesésből remény
  • Közvetlen és tudatos kapcsolat a testünk jelzéseivel

Értékek

  • Minden ember természetesen ellenállónak születik.
  • Minden ember jogosult hatékony, gyengéd és a saját igényeire szabott gyógyulásra.
  • A stresszről és a traumáról szóló tudást mindenki számára elérhetővé kell tenni.
  • Minden traumatikus stresszben szenvedő ember számára elérhetővé kell tenni a számára szükséges kezeléseket.
  • A közösségek ellenállóképességét erősíti, ha a tagok megismerik a saját kapacitásukban rejlő erőt és külső megoldások helyett arra támaszkodnak.

Ismerd meg Te is!

Érdekel ez az itthon elsőként a Traumaambulancia által bevezetésre kerülő egyszerű és mégis hatékony öngondoskodást segítő eszközrendszer? Akkor jelentkezz képzésünkre és felvesszük veled a kapcsolatot!

Ha pedig szeretnéd, hogy a hétköznapokban is mindig kéznél legyen a Community Resiliency Model CRM® eszköztára, töltsd le pár oldalas CRM kisokosunkat!

 

Támogassa a
TraumaAmbulancia Egyesület
munkáját!

MagNet Bank
16200106-11632713

traumaambulancia logó kör