Hozzátartozó/érdeklődő vagyok


Egy közeli hozzátartozónkkal, barátunkkal történt traumatikus esemény, baleset is megváltoztathatja az életünket. Ilyenkor ugyanis mind a fizikai, mind a lelki felépülésnek a részesei vagyunk, végigkísérjük azt és ideális esetben támogatjuk benne a szeretett személyt. Legyen ő akár a baleset elszenvedője vagy az okozója. A korházi felépülés után az otthoni ápolás és a rehabilitáció segítése komoly terhet róhat a hozzátartozókra, akik sokszor minden igyekezetük ellenére nem tudják megadni a megfelelő segítséget. Különösen igaz ez abban az esetben, amikor maradandó károsodás vagy az illető életében tartós változást eredményezett a baleset. Ilyen esetekben, de sokszor akár fizikai sérülések nélkül is megjelenhetnek a traumatikus élmény után akár több hónappal is olyan tünetek, amelyek aggodalomra adhatnak okot. Ilyen például a PTSD, magyarul poszttraumás stressz zavar, ami jellemzően a traumatikus élmény után jelentkezik (akár hónapokkal később is) és szakember segítsége nélkül súlyos következményei lehetnek. A PTSD tünetei igen változatosak és szakmai segítség nélkül csak nagyon nehezen kezelhetők. A poszttraumás stressz zavarról itt olvashatsz többet!

Ezért is olyan fontos, hogy a balesetben érintett mellett álljanak olyan emberek, akikre támaszkodhat, és akik szükség esetén felismerik a komolyabb problémákat.
TraumaAmbulancia Egyesület minden hónap utolsó keddjén beszélgetést vagy más közösségi programot szervez. Az összejövetelek baráti hangulatban, szakemberek közreműködésével zajlanak. További célunk rendszeres terápiás jellegű, önsegítő körök működtetése és további szakemberek bevonásával minél szélesebb körű segítség nyújtása, változatos eszköztárral. Ebben a küldetésben az egyesületet olyan emberek segítik, akik maguk is átéltek életveszélyes, akár maradandó sérülést okozó baleseteket, élethelyzeteket, mégis teljes életet élnek. Sőt, sokuk kiemelkedik a társadalmi átlagból kivételes életútjával. Tarts velünk, keress bennünket! A rendezvényeinkről bővebb információ itt.

A Traumaambulancia a lelki egészséghez vezető útról szerzett tapasztalatokkal és felkészült szakembereivel bárkinek képes mentális biztonságot nyújtani. Támaszt és konkrét lehetőségeket kínál nemcsak a testi és lelki sérülést szenvedetteknek, hanem hozzátartozóiknak, barátaiknak, vagy balesetben bármilyen módon érintetteknek is. A mindenki által fontosnak tartott elsősegélynyújtás mintájára a szintén fontos, de időben későbbre tolódó másodsegélynyújtás elterjesztése is vállalkozik.

Támogassa a
TraumaAmbulancia Egyesület
munkáját!

MagNet Bank
16200106-11632713

traumaambulancia logó kör